Happiness-Tarief

Wanneer Kindercoaching?

Wanneer kies je voor kindercoaching?

Zeer recentelijk ontving ik een email van een moeder. Zij schreef dat ze lang getwijfeld had of ze hulp moest vragen. Immers haar kind is 85% van de tijd een ontzettende lieverd. Maar de overige 15% zijn soms zo heftig, dat ze denkt dat het goed is om er achter te komen wat er scheelt en wat zij als ouders kunnen doen om hun kind te ondersteunen. Ze eindigde haar zin met ‘ik hoop dat je iets voor ons kunt betekenen’.

Dit begrijp ik en herken ik. Geregeld krijg ik dit te horen tijdens de oudergesprekken in mijn praktijk. De stap om hulp te zoeken is bij de meeste ouders een uitgestelde, weloverwogen keuze. Het duurt soms gewoon een tijdje om de stap te nemen, want moet je die 15% nu zien als probleem? Dat zou je toch zelf wel als ouders voor elkaar moeten kunnen krijgen. Soms lukt dat niet. Als gezin heb je vaste patronen en automatismen. Het is dan fijn dat er iemand even met je meekijkt en meedenkt.

Wanneer stap je naar een kindercoach?

Simpel gezegd als je ziet dat je kind of gezin uit balans is. Want in de meeste gevallen heeft een bepaalt gedrag of een bepaalt gevoel effect op het hele gezinssysteem. Ik zou zeggen, wacht niet tot je helemaal radeloos bent. Hoe jonger het kind, hoe minder vol de rugzak met ervaringen zit. Hoe korter de disbalans, hoe sneller en makkelijker je weer in de juiste flow kunt komen. Dit wil echter niet zeggen, dat als je een lange tijd worstelt met iets, dat het onbegonnen werk is. Ook dan kan er snel resultaat behaald worden.

Alle kinderen die de afgelopen vijf jaar bij mij in de praktijk geweest zijn, zijn allemaal stuk voor stuk prachtige gewone kinderen. We praten over moeilijkheden of problemen waar ze tegen aan lopen zonder van het probleem een probleem te maken. Ik zoek samen met het kind naar oplossingen en zoom in op hun kwaliteiten. Binnen ongeveer tien afspraken zit het kind in de juiste flow, is zelfverzekerd en loopt met veel meer zelfkennis de deur uit. En die grote glimlach, die is weer terug…

Kindercoaching is een mooi vak en is goed voor ieder kind. Aarzel niet en kom kennismaken.