Contact Kinderpraktijk Happiness

Irene Kalmeijer

Kindercoach en kinder- en jeugdtherapeute

Even voorstellen

Mijn naam is Irene Kalmeijer (1976). Ik ben trotse moeder van drie en werk met veel passie in mijn praktijk. Ik heb een gigantische drive om met kinderen en jongeren te werken. De puurheid, de veerkracht, de diversiteit die een kind in zich heeft vind ik bijzonder.

Irene Kalmeijer | Kinderpraktijk Happiness

Mijn enthousiasme voor het werken met kinderen is al gestart tijdens mijn stageperiode als pedagogisch medewerkster in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Daar heb ik geleerd en ervaren hoe belangrijk het is om een ziekenhuisopname voor het zieke kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Met de intentie dat de ontwikkeling van het kind zo min mogelijk stagneert.

De basis voor mijn werk is de vierjarige HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, een opleiding tot kindercounselor gevolgd door twee specialisatiejaren kinder- en jeugdtherapie. Jaarlijks volg ik diverse beroepsgerichte cursussen.

Gezinnen die in mijn praktijk komen, kunnen verwachten dat er met grote betrokkenheid naar ze geluisterd wordt. Een ieder wordt hier gezien, gehoord en gerespecteerd. Het geeft mij veel voldoening om te zien hoe kinderen opbloeien en weer kunnen zijn wie ze zijn! Want daar draait het toch allemaal om. Voor ieder kind is het belangrijk dat het gelukkig is en gewaardeerd wordt. Daarom heb ik mijn praktijk Happiness genoemd.

Door mijn enthousiasme, betrokkenheid, creativiteit en vakkennis, kan ik kind en ouders helpen hun probleem op te lossen of ermee om leren te gaan. Door een stukje met de kinderen mee te lopen, door ze inzichten te geven in hun eigen kunnen, zorg ik ervoor dat de kinderen en jongeren zich snel weer krachtig en happy kunnen voelen.

Waar word ik zelf happy van?

Mijn persoonlijke interesses liggen uiteraard in mijn gezin, met mijn twee meiden en zoon en een lieve partner. Ik ben trots op mijn ondernemerschap en de flexibiliteit en vrijheid die dat met zich meebrengt. Ik houd van theater & concerten. Ik kan intens genieten van mooie natuur, een weekje wintersport en in de zomervakantie gaan we het liefst met de tent naar een zonnige plek. Dat is wat mij energie geeft en daar word ik happy van.

Kindercoaching

Kinder­coaching

Wens je dat je kind zich in korte tijd krachtiger en gelukkiger voelt? Kinder- en jeugdtherapie kan de oplossing zijn.

Happiness-Werkwijze

Werkwijze

We starten met een kennis­making. Na de intake komt uw kind 1 keer per week voor een sessie bij mij in de praktijk.