Innerlijke familie

Herken je jouw innerlijke familie?

Ook jouw innerlijke familie bestaat uit vier familieleden

Als je de hieronder beschreven gesymboliseerde innerlijke familieleden hebt doorgelezen, dan herken je ze ook in jezelf.

innerlijke familie kleinIedereen heeft vier innerlijke familieleden in zich. Een innerlijk meisje, een innerlijk jongetje, een innerlijke man en een innerlijke vrouw. Als alle vier de familieleden goed met elkaar kunnen omgaan en goed op elkaar kunnen inspelen, dan sta je sterk en stevig in het leven. Of het nu gaat om je werk, vriendschappen, liefde of je gezin. Je kunt de keuzes maken die je wilt en ze ook daadwerkelijk uitvoeren zonder schuldgevoel. En als je even niet stevig staat, dan weet je op welke manier je dit patroon kunt doorbreken.

Je innerlijke meisje

Je Innerlijk Meisje is je kwetsbare, zachte kant, je gevoel. Harmonie en zich verbonden voelen zijn heel belangrijk. Zij heeft liefdevolle aandacht, rust en veiligheid nodig om zich te kunnen overgeven. Als ze te weinig aandacht krijgt, kan het een heuse ‘drama Queen’ worden. Of ze voelt zich dan een eeuwig slachtoffer.

Je innerlijke jongetje

Je Innerlijk Jongetje staat voor je energie, je wilskracht en je inspiratie. Nieuwe dingen doen, lachten en doen wat je leuk vindt. Bewegen en niets hoeven. Een doorgeslagen jongetje in jou kan leden tot een burn-out of juist tot egoïstisch gedrag.

Je innerlijke man

Je innerlijke man vertegenwoordigd je daadkracht en je denken. Hij heeft een doel voor ogen, maakt plannen en neemt beslissingen. Wil de leiding hebben en beschermt zijn dierbaren. Schiet hij uit de bocht, dan zien we arrogantie, rechtlijnigheid, oordeel en lompheid ontstaan. Of je wordt een pietje precies omdat alles perfect moet zijn.

Je innerlijke vrouw

Je innerlijke vrouw staat namelijk voor je realisme. Het nuchtere, praktische deel van jou. Zij heeft geduld en kan incasseren, verwerken en loslaten. De vrouw in jou heeft namelijk compassie. Daarnaast is het ook je intuïtie. Waardoor ze stilte nodig heeft om deze kwaliteit te kunnen horen. Tot slot zorgt zij vanuit eigenwaarde goed voor zichzelf en anderen. In eerste instantie voor haar innerlijke kinderen. Als je vrouw zich niet krachtig voelt, is ze niet sterk genoeg om maat te houden en kan er verslaving op de loer liggen. Daarnaast kan ze overbezorgd worden en zelfs vals. Of ze ontkent de werkelijkheid en wordt passief.

In januari 2016 start ik met de specialisatieopleiding bij Arienne Klijn. Ik zoek verdieping en dat lukt met deze methode. Het is zo verhelderend omdat je niet met woorden coach, maar het de cliënt laat voelen. Onlangs heb ik deze methode ingezet bij een vijftienjarige. Super spannend, want mijn innerlijke man wil natuurlijk wel wat resultaat bereiken tijdens een sessie. Ze ging met een glimlach de deur uit. Ik citeer de woorden van Arienne: ‘Weer iemand de wereld in geholpen’, ‘Ja’, zo voelde het ook.

Tot en met maart 2016 kan je bij mij gratis een eerste afspraak maken om je eigen innerlijke familieleden te leren kennen.